Divendres a la tarda la sala d'actes de la Biblioteca de Caldes va acollir la presentació del llibre "Oli en un llum", la primera novel•la d'Ignasi Revés inclosa dins de la col•lecció "Biblioteca Global" de l'Editorial Fonoll.
La presentació de l'autor va anar a càrrec de l'alcalde Jordi Solé, company d'estudis i amic de Revés, que va definir l'argument de l'obra com "una història de la gent jove de pagès d'avui de les Garrigues que es troba amb el dilema de voler seguir treballant la terra però ha d'afrontar les poques perspectives de l'activitat agrícola avui en dia".
Així doncs, aquesta obra encaixa amb la voluntat de l'Editorial Fonoll de fer literatura de proximitat i, més concretament, amb la col•lecció "Biblioteca Global" que té com a objectiu sortir de les fronteres comarcals, projectar històries des de l'àmbit dels pobles cap al món.
El propi autor va explicar que l'obra presenta "una història podria ser real però que no és en un poble que podria existir però que no existeix". Revés va exposar al públic assistent els principals atractius de la seva primera novel•la que explica la mentalitat i la feina de pagès, descriu el paisatge i parla de temes universals com el xoc generacional o l'amor amb un gran sentit de l'humor. A més, el llibre està escrit en la varietat lleidatana del català dotant l'obra d'un important valor afegit, de la riquesa lingüística que defensa el seu autor.
Amb tot plegat, Revés presenta una obra per "fer veure que d'històries a tot arreu n'hi ha" i prova d'això va ser el col•loqui espontani sorgit després de la presentació entre els assistents a l'acte.
Fa 3 mesos que "Oli en un llum" és a la venda i es preveu que en breu es publiqui la segona edició de l'obra gràcies a la bona rebuda que ha tingut per part dels lectors.