La 27a Taula de Cooperació i Solidaritat presenta els projectes de cooperació de la convocatòria 2024

Dijous, 18 de juliol de 2024 a les 00:00

La delegació institucional de la campanya “Món Local Refugi” i l’estat i repartiment del finançament dels projectes de la convocatòria 2024 han estat els temes cabdals a la 27a taula Cooperació i Solidaritat

Aquest dimarts, 16 de juliol, s’ha celebrat la 27a Taula de Cooperació, Solidaritat, Pau i Drets Humans de Caldes de Montbui, una trobada en la qual s’ha presentat a la ciutadania i a les entitats l’estat econòmic de comptes i projectes de la regidoria de Cooperació i Solidaritat, així com l’estat de les activitats de sensibilització i incidència política i la repartició pressupostària dels projectes de cooperació al desenvolupament que opten a la convocatòria d’aquest 2024.
La trobada, presidida per la regidora de Cooperació al Desenvolupament, Núria Carné, també ha permès fer un repàs de les activitats que s’han dut a terme durant l’any a Caldes de Montbui en matèria de cooperació i solidaritat.
L’acta de la sessió i el detall de l’estat de les activitats i els projectes presentats a la convocatòria es pot consultar a la plataforma Decidim.

El món local, generador d’activitats per a crear un espai de sensibilització

Un dels punts clau de la sessió va ser l’estat de les diverses activitats de sensibilització i d’incidència política que s’han dut o s’estan duent a terme, com la missió de seguiment de la campanya “Món Local Refugi: Actua contra les fronteres hostils a Grècia i el corredor dels Balcans”, del Fons Català de Cooperació, on la regidora de Cooperació i Desenvolupament, Núria Carné, va participar com a membre de la delegació a la Missió Institucional a Sèrbia i a Grècia que es va realitzar del 17 al 21 de juny. 

En aquest sentit, la regidora va poder explicar l’experiència viscuda i va anunciar dues propostes que es duran a terme properament al municipi, arran de la feina feta a la Missió Institucional.

Podeu recuperar la informació de la notícia en aquest enllaç.

Així queda la distribució de la convocatòria de projectes de cooperació 2024

A la sessió, també es va exposar la resolució de la distribució dels 50.000 euros de la convocatòria de l’any 2024. D’aquesta partida pressupostària, d’una banda es destinaran 9.585 euros al programa Awasuka del Nepal i 7.595 euros al disseny d’una escola de formació agrícola i ramadera al Senegal, dues iniciatives impulsades des de l’entitat Caldes Solidària. 

També es destinaran 17.387 euros al projecte “Smiles for the future” per a la promoció del dret humà en escoles públiques dels districtes rurals de Luuka i Lganga, a Uganda, impulsat des del Rotary Club Caldes de Montbui Cingles de Bertí, i 15.432 euros per a la reforma del centre Palmier, al Marroc, impulsat per l’IMA, Amics dels Infants del Marroc.

Aquesta acció s’emmarca en l’eix núm. 7 del Pla d’Actuació Municipal 2023/2027 de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Més informació a www.caldesdemontbui.cat/pam

Darrera actualització: 18.07.2024 | 15:16