Caldes reparteix 1.600 gots d'aigua termal amb herbes aromàtiques cuinada a l'olla gegant durant en el marc del Mercat de l'Olla i la Caldera. I als tasts de cuina assisteixen més 3.500 comensals
Durant tot el cap de setmana Caldes de Montbui ha rebut milers de visitants atrets per l'aroma del caldo aromàtic fet amb aigua termal i per les propostes de tastets de cuina inspirats en l'època romana. Aquests dos fets, l'aigua termal i la cuina romana, han estat l'eix conductor de l'edició del Mercat de l'Olla i la Caldera celebrat a la vila el passat cap de setmana.
L'olla gegant, amb capacitat per a 1.600 litres, va bullir aigua termal amb romaní, farigola, llorer i mel per a 1.600 persones. I el Tastaolletes (tastets de cuina inspirats en l'època romana) van superar totes les expectatives i van servir unes 3.500 racions en total. Els visitants amb paladars curiosos van poder degustar llegums de Caldes (amb Denominació d'Origen Protegit), botifarres calderines, sopa termal i l'escudella de Carnestoltes feta per l'Associació Cultural Gastronòmica Senseestovalles de Sant Feliu de Codines, a més dels plats preparats pels restaurants.
Cal recordar que, fins el 23 d'abril, a Caldes de Montbui podreu trobar les Jornades Gastronòmiques de Cuina Romana als restaurants locals (més informació a www.visiteucaldes.cat).
Un mercat gastronòmic i molt mésA més de les delicioses degustacions i de les parades dedicades a l'alimentació artesana i de proximitat, el Mercat de l'Olla i la Caldera és el punt d'ebullició d'un munt d'activitats familiars i de demostracions curiosos. Enguany els visitants podien veure com treballaven professionals d'oficis antics, com el terrissaire, el trementinaire, el forjador, el bufador de vidre, els cistellers, el cadiraire, el llauner, el culleraire i els artesans de la fusta i l'alabastre. I els petits podien participar en tallers i jocs infantils o assistir a l'espectacle de la companyia Teia Moner. Com sempre, les activitats per a infants van tenir una molt bona acceptació.
I a tot plegat cal afegir, que el Mercat es desenvolupa en un escenari singular: la vila termal i romana, seu d'artistes com Picasso i Manolo. Durant el cap de setmana l'Oficina de Turisme va atendre més de 500 usuaris interessats en els atractius turístics de Caldes de Montbui i en el Museu Thermalia. Jornades gastronòmiques de l'olla i la caldera als restaurants. Fins al 23 d'abril
Restaurants participants: Cooperativa 70Hotel Balneari BroquetasHotel Balneari Termes VictòriaEl RemeiMediterràniaNa MadronaRobert de NolaRossetVioleta de Caldes
Trobareu el contacte i les propostes gastronòmiques de cada restaurant al programa Fem bullir l'olla i als webs www.caldesdemontbui.cat i www.visiteucaldes.cat.