El Mercat de l'olla i la caldera rep milers de visitants que han pogut descobrir els productes gastronòmics de proximitat i de qualitat que promou la vila a través de productors i restauradors
El mercat del març de Caldes, amb l'exposició i degustació de productes locals i am les olles gegants bullint aigua de farigola, s'ha consolidat com a espai d'homenatge a la gastronomia més propera i a l'esforç per la qualitat dels productors i els restauradors locals. Enguany, la farigola ha estat la principal protagonista de la trobada, acompanyada, això sí, de l'aigua termal directament recollida de la Font del Lleó, el sortidor de la vila on l'aigua mineromedicinal brolla a més de 70º.
Un cop més, aquesta proposta calderina va atraure l'atenció de milers de visitants que van passejar pel centre històric i per les parades d'artesania i d'alimentació artesana. I també enguany es van esgotar els tiquets per al tastet de plats cuinats amb farigola i aigua termal que va tenir lloc diumenge. El tastaolletes, amb uns 350 tiquets venuts, va oferir crema de faves amb verdures i oli de farigola, sopa de farigola, coca de verdures de l'horta de Caldes amb farigola i api caramel•litzat i flam de farigola. Tot plegat, encara que hagi acabat el Mercat de l'olla i la caldera, encara es pot trobar als restaurants calderins que fins el 24 d'abril celebren les Jornades gastronòmiques de la farigola.
A més de l'exposició de sorpreses per a tots els paladars, el Mercat és moltes altres coses: és un recorregut, entre parada i parada, per l'entorn més emblemàtic de la vila termal; és un conjunt d'ofertes lúdiques i divulgatives per als infants, amb tallers i espectacles; és un lloc on descobrir altres grans plats de la cuina de comarca, i aquest any l'estrella va ser la catxaruta, l'escudella de l'alt Vallès diumenge van cuinar la colla gastronòmica La picada de l'Ametlla i Pep Salsetes, mestre de cuina.
Per al gran èxit que ha estat tot plegat, l'Ajuntament ha comptat amb la implicació i l'estreta col•laboració del sector turístic de la vila i de l'Associació de Productors Artesans per la Qualitat del Vallès Oriental.
Recordeu: el programa Fem bullir l'olla continua amb les Jornades gastronòmiques de la farigola, que celebren els restaurants de Caldes de Montbui fins el 24 d'abril. Més informació