La nova plaça del Sindicat començarà a fer-se realitat a l’agost

Dijous, 19 de juliol de 2018 a les 12:40

El 20 d’agost comença la transformació de l’aparcament del Sindicat en una nova plaça d’ús públic a les portes del centre històric

Vicenç Personat, regidor d'Urbanisme

El proper 20 d’agost l’Ajuntament de Caldes de Montbui comencen les obres que transformaran l’actual aparcament del Sindicat en una nova plaça adequant un espai de lleure en un entorn de gran valor per al municipi i que actua com a mirador de les Hortes de Baix, la Riera i el nucli històric del municipi.

Aquesta plaça forma part d’una actuació doble que inclou la construcció d’un aparcament soterrat al Raval Canyelles amb 150 noves places i l’alliberament de vehicles de l’espai que toca a l’Esglèsia de Santa Maria. La construcció de la plaça suposa embellir i fer més amable una de les principals entrades al nucli antic i termal de Caldes de Montbui, alhora que obre les portes a l’ampliació d’elements vegetals al final del carrer de Font i Boet.

Amb aquestes actuacions, el govern té per objectiu solucionar la demanda d’aparcament al centre urbà i crear un model eficient i adequat a les necessitats del municipi i a l'activitat turística i comercial.

Es preveu que les obres concloguin a finals del mes d’octubre.

L’aparcament al centre seguirà sent suficient

L’Informe sobre l’evolució de l’ocupació de la zona blava elaborat per Serveis Municipals indica el funcionament del nou sistema d’aparcament al centre comercial permetrà atendre les necessitats actuals encara que se suprimeixin les 36 places del pàrquing del Sindicat.

Segons l’estudi, actualment en les hores punta s’ocupa el 78% de les places disponibles entres els aparcaments de l’Estació d’Autobusos, dels carrers Montserrat i Escoles Pies i de l’avinguda Pi i Margall. Un cop s’eliminin les 36 places del Sindicat, l’ocupació en hora punta es preveu que passi a ser del 88%. Per tant, amb les places i la rotació actual, es continuarà donant resposta suficient a les necessitats d’aparcament del centre comercial.

A més, aquesta setmana han començat les obres de l’aparcament de l’Era s’estan adequant 90 places d’aparcament noves que estaran disponibles a finals de juliol i que se sumen a les 90 places existents.

En paral·lel, avancen sobre el ritme previst les obres de l’aparcament del Centre, que obrirà 148 places suplementàries subjectes al mateix reglament que la resta de la zona blava del municipi. Aquest aparcament permetrà donar resposta a la necessitat de places en el centre un cop s’acabin els acords privats gràcies als quals s’han pogut tenir oberts aparcaments provisionals com el del carrer Escoles Pies, el del carrer Bigues o el del Pla dels Ànecs.

L’ocupació en hora punta de la zona blava és del 78%

L’informe impulsat per l’Ajuntament es va realitzar amb l’objectiu d’analitzar l’ocupació de la zona blava de Caldes de Montbui. La recollida d’informació es va fer cada 20 minuts sobre 266 places d’aparcament de zona blava de tot el municipi, una mostra del 80% de les places totals.

L’horari de la recollida es va establir de 9 a 12 h i de 17 a 20 h, cobrint l’horari de funcionament de la zona blava. El dia de màxima ocupació detectat va ser els dimarts, dia de mercat.

Per zones, l’informe extreu que l’aparcament de l’Estació d’Autobusos, que disposa de 100, places mostra una ocupació màxima del 66% i una mitjana d’ocupació de 45 places durant tot el dia. L’aparcament de l’avinguda Pi i Margall, per altra banda, disposa de 49 places amb una alta ocupació durant tot el dia, arribant al 100% a les hores de més demanda. L’aparcament de les Escoles Pies, pel seu cantó, té una capacitat de 81 vehicles amb una ocupació màxima detectada del 85% i una mitjana d’ocupació diària de 53 places. La planta de cota superior, però, presenta ocupacions molt baixes durant tot el dia. Per últim, l’aparcament de l’església disposa de 36 places amb una ocupació màxima del 100% en l’hora punta de la tarda, una ocupació mitjana de 21 places al matí i 35 a la tarda.

L’informe conclou que, si es té en compte tota l’oferta i la demanda punta del dia entre setmana, s’ocupen 202 sobre 266 places d’aparcament, és a dir, l’ocupació és del 78%, cosa que permet la rotació de forma eficient i sense problemes de capacitat. Durant el dia la mitjana és de 91 places lliures a tot l’àmbit d’estudi.

Les obres de la plaça que començaran a l’agost i les obres de l’aparcament de l’Era que han començat aquest juliol han estat presentades pels regidor d’Urbanisme, Vicenç Personat.

Darrera actualització: 19.07.2018 | 12:45