La plaça és ara un espai únic que acull múltiples exemples dels valors calderins

Dilluns, 26 de novembre de 2018 a les 00:00

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, presideix la inauguració de l’espai més emblemàtic i amb més història de Caldes de Montbui

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya

Jordi Solé, alcalde  

Caldes de Montbui ha estrenat la nova plaça de la Font del Lleó, que ara és un sol espai a disposició dels elements patrimonials que acull, de les manifestacions culturals, socials i tradicionals, de la gent del poble i dels milions de visitants que van passant per ella, atrets per la bellesa i el caliu de la vila termal.

La inauguració, celebrada diumenge 25 de novembre, va començar amb la descoberta de les plaques instal·lades a la plaça en homenatge a les entitats i esdeveniments que l’han convertit en seu i escenari de la seva activitat: Agrupació Sardanista Calderina, Ball de Diables, Escaldàrium, Bastoners, Castellers de Caldes, Colla de Gegants i Capgrossos, Comissió de Reis, Ball de Plaça, Corpus i l’Olla.

En homenatge als segles d’història de la plaça, la inauguració va seguir amb un concert de música clàssica, a càrrec de l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48. El programa de peces va cloure amb l’Oda a l’Alegria, escrita per Friedrich von Schiller i composta per Ludwig van Beethoven, que ha esdevingut l’Himne Europeu.

Al final del concert es va afegir a la celebració calderina el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, qui va presidir l’acte institucional, acompanyat de l’alcalde, Jordi Solé, del senador Bernat Picornell i de regidors i regidores de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. En acabar els parlaments institucionals, Torrent es va afegir als milions de persones que al llarg dels anys han volgut comprovar amb en la seva pròpia pell l’escalfor dels 74º amb els quals brolla l’aigua termal. Ell va ser dels primers en fer-ho en la nova font termal instal·lada en l’entorn de les Termes Romanes. En breu, aquesta font incorporarà una reproducció del Deu Apol·lo que es va trobar durant les excavacions arqueològiques fetes a la plaça, l’any 2017.

En acabar l’acte, Roger Torrent va firmar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Caldes de Montbui i va donar al municipi l’exemplar número 61 d’una edició limitada de la Senyera. La bandera 0 esta col·locada al Parlament, la número 1 a la Generalitat de Catalunya i la 2 a l'Ajuntament de Barcelona.

Després de gairebé un any d’obres, ha tornat al poble l’espai amb més història i que més representa el fet calderí i els seu fonaments: el termalisme, el respecte per la història i la tradició, l’interès per la modernitat i el valor de les seves entitats i de la seva gent.

Darrera actualització: 26.11.2018 | 10:45