La Taula d'Espai Públic actua contra l'eliminació de barreres arquitectòniques a Pi i Margall i Remei

Dimecres, 24 de juliol de 2013

Aquest juliol ha tingut lloc la tercera sessió de la Comissió de mobilitat i accessibilitat de la Taula d’Espai Públic, que s’ha centrat en la necessitat d’eliminar barreres a Pi i Margall i el Remei i en un primer estudi dels Camins escolars

Dimarts 16 de juliol va tenir lloc la darrera trobada de la Comissió de mobilitat i accessibilitat de la TEP abans de les vacances, una trobada que va servir per començar a concretar sobre aspectes prioritaris per a aquest grup de ciutadans i tècnics que treballen de la mà de la regidoria d’Espais Públics de l’Ajuntament.

El primer tema va ser la necessitat d’eliminar barreres arquitectòniques a l’avinguda de Pi i Margall (més enllà del tram inclòs al projecte de reurbanització) i al passeig del Remei. Per parlar d’aquesta qüestió la Taula va comptar amb la veu d’una persona amb mobilitat reduïda que va aportar la seva experiència i va demanar que es facin actuacions mínimes per permetre el passeig per la principal artèria del municipi. A la seva petició es va sumar la Comissió i el regidor d’Espai Públic va prendre el compromís de fer les actuacions mínimes per treure barreres de totes les cantonades de Pi i Margall i Remei.

Actuacions paral•leles per eliminar barreres
Per a la supressió de barreres arquitectòniques des de Pi i Margall fins el passeig del Remei l’Ajuntament ha encarregat un Pla d’accessibilitat que s’executarà per fases. Aquest projecte té un cost total de 121.387,79€

La primera fase comença al setembre i inclou les cruïlles que la TEP ha considerat prioritàries, pel trànsit de vianants que assumeixen i pels problemes d’accessibilitat que presenten. Són les cruïlles de Pi i Margall amb Alfons Solà/Santa Rosa, Homs/Santa Teresa, Estació/Climent Cuspinera i Joaquim Jorba/Sabadell). La primera fase compta amb de 35.000€ del pressupost de 2013.

Tanmateix, perquè les persones amb mobilitat reduïda no hagin d’esperar fins l’execució total del Pla, les Brigades municipals faran una actuació ràpida, mínima i provisional a totes les cruïlles de l’eix. Aquestes tasques també començaran al setembre.

El projecte Camins Escolars avança
La Comissió també treballar al voltant del projecte Camins Escolars, que inclou els itineraris que les famílies utilitzen per anar a escola. De moment s’ha fet ja un inventari de punts conflictius sobre els quals caldria fer una actuació urbanística en els recorreguts que la població utilitza per anar a l’Escola Montbui, inventari que es farà també per a la resta de centres. L’estudi anirà acompanyat del cost econòmic de cada actuació i la Comissió serà l’encarregada de prioritzar les actuacions en funció del pressupost amb el qual compta la regidoria d’Espai Públic.


Pel que fa a la vessant educativa del projecte dels Camins Escolars, es va explicar que s’està treballant per a dur a terme el joc del Mou el Cul, una activitat lúdica que va proposar el Consell d’Infants del curs 2010/2011, sobre la qual han treballat els infants del curs 2011/2012, amb la col•laboració de l’entitat Pas a Pas. Aquesta acció es farà realitat durant el proper curs escolar, amb l’objectiu de motivar a més famílies perquè vagin a peu a l’escola.
La Taula va proposar fer partícips als infants en l’elaboració dels camins escolars, per exemple convidant a que nens i famílies pintin petjades indicant el camí recomanable per anar a peu a l’escola.


La Comissió de mobilitat i accessibilitat, presidida pel regidor d’Espai Públic i Sostenibilitat, Jaume Mauri, va comptar amb l’assistència de representants de les entitats Pas a pas, l’AMPA de l’Escola Montbui, l’Olla, Esplai de Lleure Educatiu, l’AMPA de l’Escola Pia, l’AMPA del Calderí, el Cor de Caldes, l’AV Can Rossell i persones a títol individual.

Properes trobades
Si esteu interessats en participar: espaispublics@caldesdemontbui.cat.

Plataforma virtual per la via pública
L'Ajuntament també us recorda que teniu a la vostra disposició l'aplicació http://viapublica.caldesdemontbui.cat, una plataforma virtual a través de la qual podeu fer arribar les incidències que observeu a la via pública i adjuntar fotografies. Les vostres incidències seran recollides i valorades pels serveis tècnics municipals.

Darrera actualització: 24.07.2013 | 14:08