L'ADEC i la Plataforma per la Llengua presenta un segell de qualitat per als productes etiquetats en català

Dimarts, 15 de desembre de 2009

A l'acte de presentació del segell hi intervindrà l'alcalde de Caldes de Montbui


Per a fomentar l'etiquetatge en llengua catalana dels productes, l'Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC) i la Plataforma per la Llengua han iniciat una campanya presentant un Segell de Qualitat per la Compra de Productes Etiquetats en Català (QPECAT). El segell porta el lema: "Aquí es consumeix en català".

 

L'acte de presentació es celebrarà a Barcelona el dimecres 16 de desembre, a les 12 del migdia, a la Sala D de la confederació d'entitats empresarials Foment del Treball (Via Laietana, 32).

 

L'objectiu és reflectir i fer visible el compromís de diferents administracions i grans entitats de consumir productes etiquetats en català. La iniciativa del segell sorgeix arran de la campanya "A taula, en català", que les dues entitats promouen des de fa gairebé deu anys, i es repartirà entre tots els adherits, que l'exhibiran per donar a conèixer aquesta iniciativa tan a la societat civil com a les empreses.

 

La campanya "A taula, en català" persegueix que grans consumidors es comprometin a consumir productes etiquetats en la nostra llengua. Compta amb el suport de més de 230 ajuntaments, entitats privades, departaments de la Generalitat, Consells Comarcals i partits polítics que s'han compromès a comprar determinats productes en català, i posa de relleu el compromís de tots aquests ens a impulsar un consum responsable i respectuós amb la llengua pròpia i oficial del territori.

 

A la roda de premsa de presentació hi assiteixen representants d'algunes de les entitats adherides, com ara l'Il•lm. Sr. Jordi Solé, alcalde de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, l'Il•lm. Sr. Pere Regull, alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Sr. Víctor Puntas, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Molins de Rei i President del Consorci de Normalització Lingüística de Can Ametller, el Sr. Miquel Poch, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i responsable de Relacions Ciutadanes i Joventut, i el Sr. Julià Fernàndez, Director General de l'Agència Catalana de la Joventut.

 

L'Ajuntament de Caldes de Montbui ja es va posicionar a favor de l'etiquetatge en llengua catalana el març del 2000 per mitjà d'una moció al Ple. Des de llavors el Consistori procura consumir productes etiquetats en català en els seus actes institucionals.

Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:29