Aquest dimecres al matí l'alcalde Jordi Solé i els regidors Montse Hernàndez i Jaume Miró s'han reunit al Centre de Salut de Caldes amb la directora del CAP, la Dra. Victòria Roger; la coordinadora del centre, la Dra. Mari Luz Talavera; i Dolors Guix, responsable del Programa d'Atenció a la Salut, Sexualitat i Reproducció de la dona (PASSIR) del Servei Català de la Salut.
L'alcalde ha explicat que el motiu de la trobada ha estat que "hem volgut escoltar els arguments tècnics i sanitaris dels especialistes que sustenten aquest canvi en el servei de ginecologia i que són els que hem de traslladar a la ciutadania". Solé ha afirmat que es tracta d'un tema altament sensible perquè afecta la salut però ha recordat un cop més que amb aquesta reorganització del servei impulsada pel Servei Català de la Salut a tot el territori "l'atenció ginecològica no s'acaba ni desapareix i les dones calderines no han d'estar preocupades. L'atenció ginecològica abarca moltes tasques i la majoria d'aquestes al CAP de Caldes s'amplien ja que hi haurà més horaris d'atenció i, per tant, hi haurà menys temps d'espera".
La responsable del programa PASSIR del Servei Català de Salut, Dolors Guix, ha explicat que "aquesta reorganització del servei de ginecologia s'ha fet des del Departament de Salut a tot el territori" i ha insistit que el nou sistema "permetrà atendre les patologies el més aviat possible ja que el metge es centrarà en aquests casos i no pas en les dones sanes".
D'aquesta manera, el nou sistema aposta per la potenciació de la figura de la llevadora que farà l'atenció ginecològica pel que fa a prevenció, atenció, detecció i educació. En el cas del CAP de Caldes de Montbui, amb l'aplicació del nou sistema s'han ampliat de manera significativa les hores de visita que han passat de 12 a 43 setmanals. Tal i com ha explicat la directora del CAP, la Dra. Roger, "tenim més hores de llevadora i si es detecta qualsevol patologia un ginecòleg atendrà a la pacient a l'hospital de Granollers". La Dra. Talavera ha recordat que amb l'anterior sistema "si es detectava una patologia a Caldes les dones també havien de desplaçar-se habitualment a un hospital o a un altre centre amb més mitjans".
L'alcalde ha destacat una vegada més la importància de fer arribar tota aquesta informació a la població i per això ha anunciat que properament els responsables territorials de salut, en col•laboració amb l'Ajuntament, oferiran a Caldes una xerrada oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer amb més profunditat els motius i el funcionament d'aquesta reorganització. Solé també ha avançat que aquest mateix dimecres a la tarda es reunirà amb el grup de dones creat per demanar el manteniment del servei i "els demanarem si volen participar en el seguiment del servei i que donin un marge de temps per veure com funciona el nou sistema". D'aquesta manera, si bé el govern municipal no té competència en aquest cas, vetllarà per la seva correcta aplicació i per la qualitat del servei de ginecologia a la vila.
La reorganització del servei de ginecologia fa poc més d'una setmana que ha entrat en funcionament al CAP de Caldes i pel moment ho ha fet amb total normalitat sense que s'hagi registrat cap queixa o problema al centre.