Divendres a la tarda es va celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Caldes de Montbui una conferència sobre el jaciment iber de la Torre Roja. L'encarregat de presentar l'acte va ser el regidor de Cultura i Patrimoni Pep Gaspar que va recordar que les campanyes d'excavació a la zona es van iniciar l'any 2004 "gràcies a la col•laboració entre l'Ajuntament de Caldes de Montbui, diferents entitats privades de la vila i l'associació d'arqueòlegs FIDES, i amb el consentiment de la família Sagalés propietària dels terrenys".
Gaspar va voler informar també al públic assistent sobre dos projectes que s'han impulsat aquest any en relació a la Torre Roja. El regidor va explicar que "portem uns mesos treballant amb l'Ajuntament de Sentmenat i hem arribat a un compromís per signar un conveni de col•laboració". Aquest conveni marcarà l'aportació econòmica dels dos municipis per a finançar les intervencions al jaciment que es troba entre els termes municipals de Caldes de Montbui i de Sentmenat. A més, Gaspar va avançar que ja tenen el projecte per arranjar l'accés al jaciment i senyalitzar-lo i que tot just l'estan validant.
Un cop feta la introducció, el regidor va cedir la paraula a Abel Fortó, arqueòleg de l'associació FIDES que des del 2004 porta a terme les intervencions arqueològiques a la Torre Roja. Fortó va iniciar la seva exposició fent referència a les primeres intervencions realitzades al jaciment i explicant les bases de la cultura ibèrica que va definir com "una societat urbana bastant similar a la cultura etrusca i grega". Un cop fet aquest exercici de contextualització, Fortó es va centrar en la presentació dels resultat de les campanyes 2004-2007. L'arqueòleg va explicar que estan treballant en una zona del jaciment molt petita, en una tercera part de les 2,5 Ha totals, i que "el més destacable és la seqüència cronològica del jaciment que té una ocupació molt llarga iniciada l'any 750 a C fins el segle I a C".
Fortó va fer un repàs a totes les troballes fetes en les darreres campanyes i va avançar que en la que tot just s'està duent a terme aquest 2008 "estem exhaurint el que anomenem la zona 1 i hem començat a excavar la zona 2. No ens ho esperàvem però és possible que s'estigui dibuixant un carrer".
Com a balanç final, Fortó va cloure la seva exposició afirmant que la Torre Roja té importància en el context del món ibèric laietà ja que és un nucli de segon ordre on s'hi desenvolupaven activitats especialitzades, la seva seqüència d'ocupació és de més de 5 segles i el material recuperat és de gran riquesa. Per últim, l'arqueòleg va afegir que les troballes fetes a la Torre Roja són una contribució de primer ordre a la recerca de la cultura ibèrica al nord-est de la península.