La 12a edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui ha atret 15.000 persones i ha repartit 6.000 racions de llegums cuites en aigua termal. El Mercat ha obert les jornades gastronòmiques “Se’ns en va l’olla” que s’allargaran fins el 24 de març
L’olla més gran de Catalunya ha presidit un any més el Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui, que ha tingut lloc aquest cap de setmana, amb 15.000 persones visitants i 6.000 racions de llegums repartides. El nombrós públic assistent ha pogut passejar pels carrers i places del nucli antic del municipi (plaça Onze de setembre, de la Font del Lleó, de Can Rius i de l’U d’Octubre, i pel carrer de Samsó), que ha acollit una setantena de parades artesanals, activitats per a tota la família i foodtrucks. Tot plegat amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
S’han repartit 6.000 racions de llegums cuites en aigua termal
Les llenties pardines i els cigrons acompanyats amb botifarra del perol i llardons han estat els productes estrelles del Mercat, tant pel sabor com per la cocció en aigua termal i en l’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1600 litres de brou. En total s’han repartit 6.000 racions de llegums, entre les llenties i els cigrons acompanyats de botifarra del perol, llardons i oli d’oliva, que la gent ha fet cua per emportar-se.
Podeu consultar l’àlbum de fotos del Mercat de l’Olla clicant aquí
“Se’ns en va l’olla”, la proposta gastronòmica dels restaurants calderins
Amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal, els restaurants de Caldes de Montbui han participat al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla”, que consisteix en la creació d'un plat estrella que s'inclou en cada una de les cartes dels restaurants de Caldes des de l’inici del Mercat 16 i durant tota la setmana següent, és a dir, fins el proper 24 de març.
La desena de restaurants que participen de la iniciativa proposen un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.
A les cartes dels restaurants participants s’hi poden trobar els següents plats:
Fins el 24 de març 2024
“Se'ns en va l’olla”: Plats estrella a la carta dels restaurants participants
del Centre Cooperativa
Capipota guisat amb botifarra de Ca l’Abel i cigrons menuts de Cal Parellada
El Pasqualet
Cuixes de pollastre rostides amb cervesa La Calderina, elaborada amb aigua termal
El Pa Torrat
Pizza termal
El Remei
Peus de porc amb bolets fets a la cassola
Fika Brunch
Cassoleta de la fira: estofat de cigrons de Cal Parellada amb verdures de la temporada i xiitake
La Rectoria
Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya
La Taperia de Caldes
Bomba farcida de rostit de l’àvia
Na Madrona
Minestrone Genovese
Robert de Nola
Guisat de porc ibèric a l’antiga, amb prunes
Rosset
Escudella barrejada
Per a més Informació: www.visiteucaldes.cat