L'Oficina de Català convida els restauradors a potenciar l'ús de la llengua

Dimecres, 1 de juliol de 2009

Es repeteix el programa formatiu PROFIT, en el marc de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres

 

Entre dijous i divendres d'aquesta setmana, l'Oficina de Català i l'Oficina de Turisme, visiten establiments restauradors de Caldes de Montbui per oferir-los participar en el programa PROFIT (Programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors). Les visites es faran als restaurants que participen en les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, que se celebren fins al proper 12 de juliol.

 

Aquesta iniciativa la promouen les dues oficines calderines sota el lema "Les cireres encomanen el català". Pretén animar els establiments participants a afegir-se a aquest programa que potencia la formació i reciclatge dels professionals de la restauració i garanteix un coneixement suficient del català per poder atendre els clients en aquesta llengua.

 

El PROFIT es va celebrar a Caldes l'any passat per primera vegada amb la participació de cinc restaurants i la positiva valoració de totes les persones implicades. Per aquest motiu, coincidint amb les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, es torna a repetir.

 

Els contactes fets entre demà i demà passat serviran per a comença a planificar els cursos de l'any 2009 amb els establiments interessats.

 

El curs consta de 20 hores lectives, 10 de les quals dedicades a qualitat de servei i atenció al client i les altres 10 a vocabulari i recursos lingüístics. Les sessions es distribueixen en una primera part de vocabulari, construccions lingüístiques bàsiques i teoria professional; i una segona part amb dinàmiques de grup i simulacions de servei.

 

Antecedents
El 2 d'abril de 2008, Emili Valdero, aleshores secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, va presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament el programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (PROFIT) i les proves pilot del programa que van tenir lloc a Caldes de Montbui.

 

Durant el mes d'abril de 2008, treballadors de cinc restaurants de la vila van participar en aquest programa.

 

Jornades Gastronòmiques de les Cireres
Cada any per aquestes dates la població de Caldes de Montbui proposa a tothom esbrinar de quantes maneres possibles es poden cuinar i menjar les cireres, un producte genuí de la vila termal i una deliciosa fruita de temporada.

 

Per això, restaurants, pastisseries, fleques i vinacoteques ofereixen les millors propostes gastronòmiques en forma de plats, postres i licors elaborats amb cireres de les hortes calderines.

Les Jornades van arrencar el 7 de juny, en el marc de Fira Botiga, la fira del comerç de proximitat de Caldes de Montbui, i acabaran el 12 de juliol. Durant aquestes setmanes, establiments de tots tipus en el sector de l'alimentació elaboren àpats imaginatius i exquisits on la base és la fruita vermella.

Darrera actualització: 5.03.2013 | 11:29