Més d’un centenar d’actes integren el programa de Festa Major d’ aquest any

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 09:00

Més de seixanta d’activitats, trenta concerts i activitats musicals, deu espectacles i cinc exposicions configuren el programa de Festa Major i Capvuitada d’aquest any

La imatge del cartell de Festa Major dissenyat per Marc Viamonte encapçala el programa de ma de la Festa Major que com cada any acostarà a totes les cases el detall dels actes programats entre el dijous 11 d’octubre en que comença la Festa Major i el diumenge 21 en que s’acaba la Capvuitada. Tot i que no hi ha activitat festiva tots aquests dies, i que la majoria d’actes es concentren en la primera franja de la festa, el programa recull activitats 5 dies de Festa Major (de l’11 al 15 d’octubre) i 5 de Capvuitada (del 17 al 21 d’octubre). L’alcalde Jordi Solé, i el regidor de Cultura Isidre Pineda han presentat el programa de la festa d’enguany en el decurs del tradicional Brindis de Festa Major, celebrat aquest dijous 27 i en el que hi han participat entitats i empreses col·laboradores, així com el dissenyador del cartell Marc Viamonte.

Alcalde Jordi Solé

 

Regidor de Cultura, Isidre Pineda

 

Marc Viamonte, dissenyador del cartell de Festa Major

El programa de la Festa Major 2018 està integrat per un total de 64 activitats socials, culturals i esportives (45 durant la FM i 19 per la Capvuitada), 30 concerts i activitats musicals que es concentren en els dies de FM, 10 espectacles i 5 exposicions que es podran visitar al llarg de tots els dies en que dura la festa. Una festa que, com cada any, compta amb centenars de mans que aporten creativitat, logística i finançament per fer-la possible. Aquest 2018, la Festa Major compta amb el suport de 51 entitats ciutadanes i 13 empreses col·laboradores, l’aportació de les quals sumen 13.150€. A la col·laboració ciutadana i empresarial cal sumar-hi com sempre la gestió feta per departaments, equipaments i serveis de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

També es pot trobar informació de la festa a les Xarxes Socials (Facebook, Twitter i Instagram) i al blog de Festa Major que s’activarà en breu i on, a més de la programació, s’hi podrà trobar informació addicional i de darrera hora com informació detallada de les activitats, espais alternatius en cas de pluja, darreres modificacions no incloses en el programa imprès, zones restringides d’aparcament, horaris del Bus Nocturn i els recorreguts de les cercaviles. A més, si feu fotografies amb l’etiqueta #FMCaldesbull les imatges es recolliran en un gran àlbum i es podran veure al blog festamajor.caldesdemontbui.cat

Alguns destacats de la festa

Tot i que al llarg de la tarda de dijous 11 ja hi ha activitats programades com una sessió de ioga oberta i la inauguració dues exposicions (Manualitats i puntes de coixí i «Mirar, pensar i crear» dels alumnes del Taller d’Art Municipal), la tronada inicial de Festa Major donarà dijous 11 a les 20:30 h el tret de sortida dels 5 dies de festa. L’espectacle inaugural el protagonitza Toni Albà amb l’obra d’humor «Audiència i-real» que narra les divertides trobades que alteren l’existència d’un monarca.

Pel que fa a espectacles destaca l’estrena de «El viatge d’en Prim» (divendres 12 a les 18 h) un musical teatralitzat per a 5 actors, 5 cors d'adults, 3 cors infantils, orquestra, grup de combo i 3 grups de dansa. Es tracta d’un musical participatiu que portarà tres-centes persones voluntaries a l’escenari. Liderat per la Coral del Calderí, aquest musical és un projecte de cocreació en què hi han pres part una vintena d’ entitats de Caldes. El projecte destinarà la recaptació, mitjançant taquilla inversa, al projecte educatiu de Caldes Solidària de Mampatim, al Senegal.

A nivell d’espectacles, recordar també que tant el Centre Democràtic i Progressista com el Casino ofereixen programació especial per Festa Major.

A banda que aquest any la festa gran te un dia més del que és habitual, una altra de les novetats és que, en motiu del 25è aniversari del Ball de Diables de Caldes, el correfoc de dissabte comptarà amb la participació de més colles convidades (les padrines i les filloles de la colla calderina) i per tant de més pirotècnia. En total seran 8 les colles que participaran al correfoc. A més del Ball de Diables de Caldes hi hauran els Balls de Diables de l'Arboç i de Sabadell, els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga, els Sentcremats, els Diables de Castellterçol, els Mals Esperits d'Eivissa i el Front Diabòlic que participarà al correfoc infantil.

Una altra novetat són els vermuts musicals de Ràdio Caldes, que es faran a la plaça de l’Àngel els dies 12 i 13 i en el decurs dels quals es presentarà la programació de la nova temporada radiofònica.

Pel públic adolescent i juvenil, destaca també el «Vaparir tour» de Ràdio Flaixbac, de divendres 12 a la mitjanit, amb la participació de Carles Pérez, Jordi Plans, Andreu Presas i el Gran Germán.

Pel que fa a música, el primer dia de la festa arriba amb 3 concerts (Ron&Papas, el grup de versions «La Banda del coche rojo» i el grup femení emergent «Roba estesa») i 2 DJ. A nivell musical, destacar que hi ha programades una trentena de concerts i activitats musicals, entre aquestes el doble concert benèfic contra el càncer amb «Animals» i «Els Catarres». Altres concerts destacables són Dr. Calypso, la Sra. Tomasa o Che Sudaka entre d’altres, i el ja tradicional concert de l’Orquestra Malavella.

Pel que fa a activitats, d’entre les més de seixanta que n’hi ha programades destacar el concurs de dibuix Manolo Hugué que enguany arriba a la 42a edició i les activitats esportives com la Milla Urbana, o les Olimpiades Infantils. A nivell d’exposicions el Museu Thermalia ofereix també la tradicional exposició de Festa Major.

Finalment, destacar també que la Festa Major acollirà actes grocs com un vermut groc el divendres 12 al Parc de l’Estació i un sopar groc el mateix dia, en que les entitats instal·laran guardioles grogues a les barraques.

Pel que fa als espais, dir que la carpa del Parc de l’Estació estarà, per segon any, gestionada pels Castellers i que tot i que per Festa Major, la plaça del Lleó estarà més endreçada, les activitats que habitualment es fan en aquest escenari canvien d’ubicació com la lectura dels Versots, l’inici i final d’algunes cercaviles, i el correfoc, que enguany començarà a la plaça de l’Església.

Tots els escenaris i recorreguts, així com el detall dels actes, les afectacions d’estacionament i el transport urbà durant la Festa Major estan contemplats tant al programa de ma com al blog de festa major.


 

 

Darrera actualització: 28.09.2018 | 10:38