La Fira Internacional de turisme termal es celebrarà a Ourense del 16 al 18 d'octubre
Un any més Ourense acull la celebració de la Fira internacional de turisme termal, Termatalia, l'única fira monogràfica de termalisme que es fa a la Península Ibèrica. Un any més Caldes de Montbui hi participarà dins de l'estand que compartirà amb Turisme de Catalunya i el Consorci de Viles Termals de Catalunya format pels municipis de Benifallet, Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, El Vendrell, la Garriga, St. Climent Sescebes, St. Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.
Aquest estand ocuparà una superfície de 12 m2 a la zona de Villas Termales i repartirà un díptic informatiu de les viles termals catalanes i els balnearis en 6 idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany i italià. El díptic es lliurarà als visitants juntament amb un necesser, un estoig de làmines de sabó i un bolígraf amb l'objectiu de promoure les viles termals adherides al Consorci, amb l'estrena de l'eslògan escollit pels membres del Consorci "viles termals catalanes. Terra i aigua" que anirà serigrafiat en tot aquest material promocional.
Així mateix, a partir de l'inici de la Fira els visitants ja podran accedir a la nova web del Consorci www.catalunyatermal.cat i per fer consultes podran contactar amb info@catalunyatermal.cat.
A part, hi haurà informació concreta de cada un dels municipis. En el cas de Caldes de Montbui es facilitarà als visitants fulletons turístics que inclouen l'oferta del municipi i pòsters de la Font del Lleó i de Picasso.
Per la seva part, Turisme de Catalunya distribuirà els catàlegs de promoció del Club Wellness a través del qual s'impulsa l'oferta de les viles termals i els balnearis de Catalunya, fet que també reforçarà el coneixement i difusió d'aquest sector.
Representants polítics i personal de les Oficines de Turisme del Consorci seran els encarregats de representar a Termatalia les viles termals de Catalunya alhora que assistiran a les jornades tècniques que s'organitzen en el marc de la fira.
La 9a edició de TermataliaEnguany la Fira arriba a la seva 9a edició i ho fa convertint-se en el centre de negocis del turisme termal. Agències de viatges i majoristes, empreses proveïdores, balnearis, empreses d'aigües envasades, organismes institucionals i destinacions de 25 països participaran a Termatalia en una edició que preveu superar un volum de negoci de 30 milions d'euros.
Pel que fa a la presència internacional, Termatalia en el marc de la Trobada de Ciutats Termals, comptarà amb representants de països com Alemania, Argentina, Hongria, Perú, Portugal, República Xeca, Uruguai o Espanya, entre molts d'altres. A més, la Fira acollirà la Jornada sobre Aigua i Termalisme i presentarà xerrades sobre la hidrologia mèdica, el turisme de salut, innovació i sostenibilitat. Termatalia, referent europeuTermatalia és l'única fira internacional de turisme termal de la Península Ibèrica i s'ha convertit en un referent europeu per als professional del sector. El més important és que aquest espai defineix amb rigor la realitat del sector termal, els seus diferents valors i ofertes i les possibilitats terapèutiques, lúdiques i d'oci que té.
La fira arriba a un mercat de més de deu milions de consumidors, fet la posiciona com el centre de negocis més adequat per a la presentació i la difusió de tots els productes vinculats al turisme termal, al termalisme, a la talassoteràpia i l'SPA.
A més, és el motor de futures col•laboracions i accions de millora gestionades a nivell nacional i internacional.
Expourense és l'entitat organitzadora de les edicions d'aquesta fira. Per a més informació es pot accedir a www.termatalia.com
El Consorci de Viles Termals de CatalunyaEls municipis de Benifallet, Caldes d'Estrac, Caldes de Malavella, Caldes de Montbui, el Vendrell, la Garriga, Sant Climent Sescebes, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners van constituir el setembre del passat 2008 el Consorci de Viles Termals de Catalunya. La presidència del Consorci enguany és de Caldes de Montbui, i per tant, del seu alcalde Jordi Solé.
Es tracta dels municipis catalans on existeix una gran riquesa hidromineral, constituïda per les aigües minerals, mineromedicinals i/o termals. Als seus balnearis es pot gaudir de les aigües mineromedicinals, declarades d'utilitat pública, amb finalitats terapèutiques, preventives per a la salut i d'oci. Les propietats d'aquestes aigües també proporcionen benestar, relaxació i equilibri per al cos.