En el marc de la celebració dels 30 anys de l'emissora i del Dia mundial de la Salut, Ràdio Caldes promou i organitza el cicle "Salut i alimentació"
Ràdio Caldes continua promovent accions al voltant de la celebració del 30è aniversari de l'emissora local en les quals la ràdio surt al carrer i interactua amb la població calderina des de diferents espais. A l'octubre va ser una festa al carrer amb concerts de grups calderins, aquesta primavera ofereix un programa d'activitats al voltant del 7 d'abril, Dia internacional de la salut.
En concret, la Ràdio dedicarà diferents accions a ensenyar com l'alimentació pot ser una eina per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer.
Per fer-ho, compta amb la col•laboració dels protagonistes de tres dels programes que hi ha a la graella.
En primer lloc, els presentadors del programa Amb molt de gust a la cuina i a la taula, Joan Dalmau (cuiner i col•laborador de l'associació d'ajuda a dones amb càncer de Sabadell, el Far) i Rosa M. Espinosa (nutricionista), seran els ponents de la xerrada i acte central del programa d'activitats. Cal afegir que els honoraris dels ponents seran donats a la Fundació Santa Susanna, que rebrà 500€ gràcies a aquest gest solidari. Aquest import l'assumeixen Ràdio Caldes i la Biblioteca.
En segon lloc, la Biblioteca, encarregada del programa Bibliocaldes, és l'escenari de la xerrada i construeix un racó per acollir el fons bibliogràfic del qual disposa sobre salut i nutrició.
En tercer lloc, la Casa Jardí de la Fundació Casa Susanna, encarregada del programa Vivències, col•labora cedint l'espai on tindrà lloc un taller sobre cuina i càncer. Aquesta primera experiència de taller vol ser la primera de moltes sessions dedicades als dos temes que l'ocupen.
A més, el programa compta amb la col•laboració de la secció local de l'Associació espanyola contra el càncer, que són col•laboradors també de Ràdio Caldes a través de l'espai Entitats. En el marc de la xerrada del dia 7 d'abril, l'associació calderina presentarà una guia per a pacients que han estat operats de càncer de colon.
PROGRAMACIÓ CICLE SALUT I ALIMENTACIÓ
Emissió del programa Amb molt de gust a la cuina i a la taulaA càrrec de Joan Dalmau, cuiner, i Rosa M. Espinosa, nutricionistaRàdio Caldes: 107.8 FM - www.radiocaldes.cat Hora d'emissió: 11.30 h
Dimarts 5 d'abril- La importància d'una alimentació mediterrània, de temporada, amb productes frescos i basada en una cuina senzilla - Els antioxidants- Aliments amb propietats beneficioses antiinflamatòries o analgèsiques; per exemple els tanins de la poma o el raïm; la vitamina C dels cítrics; els antibiòtics naturals dels fruits vermells; o la quercitrina de la ceba i la poma- Receptes amb alguns d'aquests aliments
Dimecres 6 d'abril- El sistema immunològic. Podem modular-lo a través de l'alimentació? Probiòtics i Prebiòtics- L'alimentació adaptada a la simptomatologia: nàusees, vòmits, problemes de deglució, problemes de masticació, anorèxia, etc.- Receptes i trucs culinaris específics per a la simptomatologia
Xerrada Alimentació i CàncerDijous 7 d'abril, Dia mundial de la salutHora: 20hLloc: Biblioteca
A càrrec de Rosa Ma Espinosa, nutricionista i Joan Dalmau, cuiner i col•laborador de l'associació d'ajuda a dones amb càncer de Sabadell (El Far)
Taller de cuina per a persones malaltes de càncerDivendres 8 d'abrilHora: 18hLloc: Casa Jardí de la Fundació Santa Susanna (cuina i menjador)