Aprovació inicial de l'Ordenança reguladora de guals i estacionaments reservats
L'Ajuntament ha aprovat inicialment l'Ordenança municipal reguladora de guals i estacionaments reservats.
Un cop feta l'aprovació inicial, el document s'exposa a informació pública durant trenta dies hàbils per tal que la ciutadania pugui presentar al•legacions, reclamacions o suggeriments. El text aprovat inicialment de l'Ordenança ha de ser publicat al DOGC, al BOP, al diari Avui i al Tauler d'anuncis de l'Ajuntament. Els trenta dies hàbils començaran a comptar a partir de l'endemà de la darrera de les publicacions oficials esmentades.
L'Ordenança s'entendrà aprovada definitivament amb caràcter automàtic si no és objecte de cap reclamació, al•legació o suggeriment amb motiu del tràmit d'informació pública de l'expedient.
El regidor de Civisme i Seguretat Ciutadana, Josep M. Tarruell, ha explicat que aquest document aporta la regulació legal que mancava respecte l'aparcament privat dins del municipi.
Aprovat per unanimitat.
Aprovació provisional del Pla especial d'ordenació volumètrica de l'equipament Cases dels Mestres
El Pla especial d'ordenació volumètrica de l'equipament Cases dels Mestres és una proposta de concreció de l'ordenació volumètrica de l'espai situat entre els carrers Gregori Montserrat, Sentmenat i Font i Boet, per tal de possibilitar la construcció d'un edifici destinat a activitats i usos socioculturals. El projecte defineix com aquest equipament podrà admetre, a curt termini, el nou casal cívic que l'Ajuntament vol realitzar.
El projecte afecta a un conjunt de set parcel•les edificades, amb una superfície total de 1.226,64 m² i propietat pública municipal. Segons la concreció expressada en el document aprovat es configura un edifici rectangular organitzat al voltant d'un pati central, amb un sostre màxim de 2.832 m². L'edifici ha de tenir un màxim de planta baixa i dues plantes.
Per tal de mantenir una certa flexibilitat funcional, el Pla especial fixa unes fondàries màximes, que hauran de ser compatibles amb les dimensions mínimes del pati central i alhora amb el sostre màxim admissible.
El Pla aprovat provisionalment pel Ple està sotmès a les condicions que es puguin derivar de l'informe del Departament de Medi Ambient. Aquestes seran incorporades en el tràmit de l'aprovació definitiva del projecte, competència que correspon a la Generalitat de Catalunya.
Vots a favor d'ERC, CiU, PSC i PPCAbstencions: ICV-EUiA
Aprovació inicial del Pla local d'habitatge
El Ple Municipal ha donat llum verda al Pla Local d'Habitatge (PLH). El document fa una radiografia de la situació actual de Caldes en matèria d'habitatge i determina les propostes i polítiques a seguir per l'Ajuntament durant els següents sis anys.
L'esborrany del Pla Local d'Habitatge va ser presentat en audiència pública a les associacions del municipi i a la ciutadania en general el passat 16 de juliol.
El contingut d'aquest document comprèn l'estudi de la demografia, la demanda actual d'habitatge a Caldes i la projecció futura a curt i mig termini (6 anys). S'especifica també la descripció de l'estructura urbana i del parc d'habitatges, detectant els dèficits i les necessitats de rehabilitació. Es fa un estudi de l'oferta i la demanda de mercat, així com la diagnosi de les persones que precisaran habitatge protegit o ajuts per a l'habitatge. Finalment, el pla estima les necessitats de patrimoni municipal i els recursos de l'Ajuntament per fer front a aquestes necessitats.
Els objectius del PLH són que el govern municipal disposi de més sòl urbanitzable, mobilitzi els habitatges desocupats, incrementi l'oferta d'habitatge social de lloguer, promogui la rehabilitació dels edificis més envellits i faciliti les gestions d'accés a la vivenda.
L'informe estima que Caldes augmenti de població per arribar als 19.652 el proper 2015. Per fer front a aquest creixement el pla preveu posar al mercat una oferta suficient per a la població en general i per aquella que no pot fer front al mercat lliure, que anomena demanda exclosa.
Estan previstos 822 habitatges de nova construcció per a la població en general, mentre que l'oferta d'habitatges de protecció oficial serà de 224 vivendes. D'aquestes, 83 es destinaran als col•lectius en risc d'exclusió. El PLH també pretén posar 100 vivendes existents de lloguer social a través de les borses de mediació.
Tot i que el municipi ha sofert una intensa activitat immobiliària fins el passat 2007, feia dotze anys que no es construïen habitatges protegits a Caldes. Això ha provocat una disfunció entre el model de municipi que proposa el POUM i les necessitats reals d'habitatge de Caldes, especialment les d'habitatge protegit.
El Pla aprovat al Ple de 24 de setembre serà sotmès a informació pública durant el termini d'un mes, mitjançant edicte que es publicarà al BOP, al diari Avui, al tauler d'anuncis de la casa consistorial i al web municipal, i deixar l'expedient a disposició de qualsevol que el vulgui examinar, per tal de deduir-ne al•legacions. Cas de no presentar-se'n, s'entendrà aprovat definitivament, circumstància que s'acreditarà amb la certificació corresponent del secretari de la corporació.
Aprovació inicialment la Modificació Puntual del Text Refós del POUM referent a l'esmena d'un error en una zona verda de la urbanització de Can Maspons
Aquest projecte de Modificació Puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal afecta l'àmbit de la Creu de Baduell i té per objectiu esmenar l'errada comesa en la transcripció de les cessions d'espais lliures de la urbanització de Can Maspons.
En data 22 de novembre de 1985 l'antic propietari de la urbanització de Can Maspons va cedir a l'Ajuntament diverses parcel•les corresponents a les cessions per a espais lliures i equipaments, com a obligacions derivades del desenvolupament de l'àmbit. La parcel•la, objecte de la present modificació, no està situada on es grafia en el plànol annex a l'escriptura, sinó uns 150 metres més al sud, seguint la traça del camí Creu de Baduell.
Un cop feta l'aprovació inicial es sotmet el document a un tràmit d'informació pública pel termini d'un mes, mitjançant la publicació dels corresponents edictes al Butlletí Oficial de la Província, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, a un diari de gran difusió i en el Tauler d'Anuncis de la Corporació.
Vots a favor: ERC, CiUVots en contra: ICV-EUiAAbstencions: PSC-PPC
Aprovació de la verificació del text refós del Pla Especial de Torre Marimon
L'expedient, redactat pels arquitectes Francesc Guartmoner Ferran i Francisco Calbet Rebollo, va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament en data 13 de juny de 2008.
El Ple ha acordat convalidar els acords municipals de 13 de juny de 2008, d'aprovació inicial, i de 25 de setembre de 2008, d'aprovació provisional del Pla especial d'ordenació de la finca de Torre Marimon.
També acorda Verificar, en compliment dels acords de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona de data 13 de novembre de 2008, el Text Refós del pla especial d'ordenació de la finca Torre Marimon.
Per últim acorda Trametre el Text Refós verificat a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona als efectes que acordi la seva publicació, d'acord amb allò que disposa l'article 95 del Text Refós de la Llei d'Urbanisme, aprovat per decret 1/2005, de 26 de juliol.
Aprovat per unanimitat
Aprovació inicia de la Modificació Puntual del Text Refós del POUM referent als usos recreatius en equipaments sòcioculturals
El Ple aprova canviar la definició d'us recreatiu, per tal d'adequar-la a la normativa sectorial i als costums socials actualment existents. L'altre objectiu d'aquest acord és revitalitzar els equipaments esportius i culturals amb la inclusió de l'ús recreatiu com a us complementari, molt especialment tenint en compte el moment socioeconòmic que es viu en l'actualitat, amb una presència minvant d'activitats i amb una necessitat imperiosa de generar nous pols d'atracció.
L'àmbit d'aplicació de la present modificació són els equipaments esportius i culturals de Caldes de Montbui, qualificats a l'efecte pel POUM.
En matèria d'ordenació urbanística, l'ús recreatiu compren aquelles activitats destinades a l'esbarjo i que no poden estar encabides en cap altra classificació d'usos. Els usos recreatius poden estar vinculats a l'espectacle, a la música, els jocs d'atzar, les atraccions recreatives temporals o permanents i l'esport.
A favor: ERC, CiU, PPCAbstencions: PSC, ICV-EUiA
Ratificació del Decret núm. 1044/2009 de 4.09.09, relatiu al Consorci per a la gestió de la televisió digital terrestre de la demarcació de Granollers.
L'acord ratifica el Decret segons el qual es designa l'Ajuntament com a membre del Consell d'Administració de Vallès Oriental Televisió, SL pel mateix temps que aquest Ajuntament ostenti la condició de membre de la Comissió Executiva del Consorci per a la gestió de la televisió digital local pública de la demarcació de Granollers (Consorci Teledigital Granollers). Alhora, designar persona física representant d'aquest Ajuntament en el Consell d'Administració de Vallès Oriental Televisió al senyor Josep Gaspar i Blancafort.
Aprovar l'acord de condicions de treball comunes dels empleats públics de l'Ajuntament de Caldes de Montbui
S'ha portat a terme la negociació de l'acord de les condicions de treball comunes dels empleats públics de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. Les dues parts negociadores, per una banda l'Ajuntament de Caldes de Montbui i d'altre les organitzacions sindicals i representats dels treballadors, han arribat a un acord al respecte. En conseqüència el Ple h acordat l'aprovació de "L'acord de condicions de treball comunes dels empleats públics de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, que s'adjunta a aquesta proposta." Aquest acord serà publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.
Aprovació de la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Caldes de Montbui
S'han portat a terme la valoració de llocs de treball de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, d'acord amb el que disposa l'article 17 i següents de l'Acord de condicions de treball comunes dels empleats públics de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, així com d'acord amb l'annex de la Policia local de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.
El Ple ha acordat aprovar la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament de Caldes de Montbui. També ha acordat oublicar la Relació de Llocs de Treball al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i trametre còpia a l'Administració de l'Estat i al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya.
Vots a favor: ERC, CiU, PSC, ICV-EUiAVots en contra: PPC
Aprovació per urgència: Ratificar el Decret 1160/2009, de 23 de setembre, d'al•legacions al Pla Territorial Metropolità de Barcelona, presentades davant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.
L'acord de Ple ratifica el Decret a través del qual L'Ajuntament de Caldes de Montbui ha presentat diferents al•legacions a la proposta del Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Aquest pla afecta al terme municipal de Caldes en incloure'l dins del seu àmbit territorial.
La Generalitat va aprovar inicialment el projecte el passat 22 de maig del 2009 i ha estat sotmès a audiència pública fins avui dijous 24 de setembre.
Entre les al•legacions presentades destaca la sol•licitud de l'Ajuntament sobre d'una proposta d'ordenació dels espais oberts que reconegui expressament el valor del sòl agrícola d'especial protecció.
Pel que fa a les estratègies urbanes, el govern municipal planteja modificar la definició de sòl de caràcter preventiu ja que no considera necessari més sòl urbanitzable al terme municipal.
També demana una major concreció per l'àrea residencial que comprèn les urbanitzacions i la previsió d'extingir el sòl de caràcter urbanitzable dels espais no consolidats. Segons l'ajuntament, el PTMB tampoc proposa cap alternativa de creixement moderat del sòl industrial.
En quan a les infraestructures, des de Caldes s'aposta per un tramvia que uneixi el municipi i Barcelona i insta a reflexionar a la conselleria sobre les diferents alternatives de la Ronda del Vallès o "Quart Cinturó".
Tot i el conjunt d'al•legacions, el govern municipal valora positivament el PTMB. Se'l considera un exercici de planejament territorial supramunicipal que ha de marcar la gestió ordenada del territori a partir del principi del desenvolupament sostenible. Des de l'Ajuntament es valora com un document necessari que s'hauria d'haver redactat abans per frenar les dinàmiques de dispersió.
Vots a favor: ERC, CiU, ICV-EUiA, PPC Abstencions: PSC
Moció que presenten els grups municipals d'ERC i de CiU al Ple de l'Ajuntament, de suport a les consultes populars municipals per a la independència.
(Text íntegre de la moció)
El passat dia 13 de setembre els ciutadans d'Arenys de Munt (Maresme) van poder participar en una consulta popular per la independència, fet que es produïa per primera vegada en un municipi dels Països Catalans.
Aquesta consulta, fet habitual en alguns estats però no a l'espanyol, es va convertir en una cursa d'obstacles imposats per l'Estat espanyol, a través de les seves institucions, d'una banda prohibint la col•laboració del govern municipal amb l'entitat convocant, i d'altra banda amb l'autorització d'una manifestació falangista.
Malgrat tot això, la consulta es va celebrar en un clima festiu i sense cap tipus d'incidència, demostrant així el grau de maduresa de la societat catalana i fent bons els postulats que alguns defensem que la ciutadania de Catalunya té assumit el dret a decidir i que el seu exercici no ha de comportar cap tipus de conflictivitat social, malgrat el que pregonen els partits estatalistes.
Vista doncs que aquesta experiència ha estat reeixida bàsicament per dos factors molt importants, primer, la implicació de les entitats cíviques i socials i segon, la complicitat i la unitat de la majoria de les forces polítiques presents al consistori arenyenc, pensem que cal continuar aquest procés de consultes populars en altres municipis catalans.
Malgrat que els governs locals no podem convocar consultes populars sobre matèries que sobrepassin l'àmbit de les competències municipals, és evident que no podem restar sense actuar davant de temes que són d'interès general per a la població, igualment com hem fet els ajuntaments durant molts anys en moltes matèries que no eren de competència municipal.
Entenem també que mentre el Parlament està tramitant la Llei de consultes populars per via del referèndum el mecanisme de les consultes populars convocades per entitats cíviques i socials amb el suport dels ajuntaments és el camí a seguir.
ACORDS
Primer.- Felicitar a la gent i als representants municipals d'Arenys de Munt per la demostració de civisme i democràcia participativa que han dut a terme, convertint una consulta popular en una festa i demostrant que exercir el dret a decidir és possible.
Segon.- Donar suport, quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l'ajuntament, a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència.
Tercer.- Instar a l'associació de càrrecs electes Decidim.cat establir una estratègia conjunta i coordinada, juntament amb entitats de la societat civil, que permeti una acció o accions simultànies a diferents municipis dels Països Catalans.
Quart.- Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya, al de les Illes Balears i del País Valencià, a l'ajuntament d'Arenys de Munt, als portaveus dels diferents grups amb representació a la cambra i a l'entitat Decidim.cat.
A favor: ERC, CiU, ICV-EUiAEn contra: PSC, PPC