Solidaritat amb les temporeres dels camps de Huelva

Dimarts, 17 de juliol de 2018 a les 13:40

L’Ajuntament de Caldes de Montbui, tal i com va acordar la unanimitat del Ple de juny de 2018, emet un comunicat institucional de suport a les temporeres de Huelva i en contra de l’explotació laboral i les agressions sexuals

L’Ajuntament de Caldes de Montbui se suma a les mostres de solidaritat que multitud d’institucions i sectors ciutadans estan fent arribar a les a les temporeres que recullen la maduixa als camps de Huelva i que han estat víctimes d’explotació laboral i assetjament.

El suport d’aquest Ajuntament a les treballadores ha estat secundat amb l’aprovació unànime dels grups municipals a una moció presentada al Ple del 28 de juny.

Recentment va sortir a la llum pública la situació de les temporeres que recullen la maduixa als camps de Huelva. Tot i ser una situació que ve de lluny i ha estat denunciada de fa temps per diferents mitjans de comunicació de fora de l’Estat Espanyol, no ha estat fins les darreres setmanes que han saltat totes les alarmes al voltant de la situació d’aquestes dones.

Nou temporeres van reunir el valor per denunciar les empreses que exploten la seva força de treball, amb el suport solidari del «Sindicato Andaluz de Trabajadores/as», tenint gran efecte sobre tota l’estructura d’explotació del conreus d’Andalusia. Aquesta denúncia d’explotació laboral i agressions sexuals que han fet les treballadores ha tingut conseqüències immediates en clau repressiva per part dels propietaris dels conreus, amb l’intent de repatriació de centenars de temporeres abans que finalitzessin els contractes per tal de silenciar-les.

Els representants de la ciutadania calderina han acordat alçar la veu contra les injustícies comeses i, en aquest sentit, fer públic aquest comunicat.


 


 

Darrera actualització: 17.07.2018 | 13:43