Prop de 7.000 persones es van reunir dissabte a la plaça de la Font del Lleó per viure en directe l’Escaldàrium. Unes 4.500 persones van continuar la festa al parc de Can Rius
La 29a edició de l’Escaldàrium es tanca amb un rotund èxit de públic. Unes 7.000 persones es van concentrar la nit de dissabte 8 de juliol a la plaça de la Font del Lleó i els carrers de l’entorn per viure en directe la festa del foc i de l’aigua. Una xifra rècord d’assistència de públic que es complementa amb la dada d’afluència que, després, va continuar la festa al parc de Can Rius. En aquest espai es van arribar a concentrar unes 4.500 persones entre la 1 i les 5 de la matinada, quan van acabar les actuacions.
Des del punt de vista de la festa, l’Escaldàrium s’ha dut a terme amb total normalitat. Una de les novetats destacades d’aquest any, l’ús de l’aigua termal per la situació de sequera, ha permès celebrar la festa amb total normalitat. Pel que fa referència a la seguretat, l’ampli desplegament coordinat de forma conjunta entre Policia Local i Mossos d’Esquadra, amb més d’un centenar d’agents i personal de seguretat, va permetre garantir el desenvolupament de la festa sense cap incident.
A banda de l’ús d’aigua termal, en aquesta edició també s’ha incorporat la traducció a llengua de signes dels textos del narrador que es reprodueixen per megafonia durant la festa per introduir les diverses danses. Aquesta mesura s’afegeix a la que ja funciona des de fa anys i que va permetre que una quinzena de persones amb mobilitat reduïda i acompanyants poguessin seguir la festa des del balcó de l’Ajuntament.
Una altra de les novetats de l’Escaldàrium 2023 ha estat l’estrena de noves peces musicals, totes elles creades pel compositor calderí Ramon Solé, autor també de la resta de danses de l’Escaldàrium. D’una banda, el Templàrium ha estrenat una nova dansa titulada “D’entre les llambordes”. D’altra banda, s’ha incorporat una banda sonora pròpia pel Judici, la representació de la persecució i assassinat de 13 dones acusades de bruixeria a Caldes el 1619. En aquest cas, a més, la representació ha afegit la cançó “Som”, un cant d’empoderament de les dones protagonistes.