Dijous a la tarda s'ha celebrat a la Biblioteca de Caldes l'acte "Racons del món a Caldes de Montbui", a través del qual dones de Mali, Costa Rica i Armènia han compartit amb els assistents els records i el coneixement que tenen dels seus respectius països.
Aquesta tertúlia, organitzada per la Biblioteca i l'associació Dones sense fronteres, ha servit per acostar a la població calderina als costums, la gastronomia, les festes, els paisatges i la vida en general dels indrets de procedència de la Ruth Prado, la Mariétou Kanouté i la Fatoumata Sanogo (Costa Rica, Mali i Armènia, respectivament). L'objectiu d'aquesta activitat és partir del coneixement per facilitar l'entesa entre els pobles i aprendre a fer de cada país la llar de qualsevol persona, sigui quina sigui el seu lloc d'origen.
Premis per joves compromesosLa xerrada ha anat precedida de la culminació de dues activitats que tenen lloc a Caldes i que volen fomentar els sentiments de cooperació i solidaritat entre les persones joves calderines.
D'una banda, Caldes Solidària ha aprofitat per lliurar el 8è Premi Caldes de Montbui a treballs de recerca a batxillerat sobre pacifisme, solidaritat o ecologisme. Aquest premi s'ofereix cada any als estudiants de secundària perquè s'engresquin a basar els seus treballs de recerca en temes de cooperació i compromís amb l'entorn. La guanyadora d'aquest any ha estat Júlia Crevecoeur pel seu treball "El projecte educatiu de la Fundació Vicent Ferrer, una aportació per canviar el món".
D'altra banda, l'alcalde Jordi Solé ha lliurat els II Ajuts a joves per participar en activitats de cooperació al desenvolupament. Les guanyadores d'aquests ajuts han estat Amaranta Fontcuberta, qui s'afegirà al projecte finançat per l'entitat NEAC al Parc Natural del Jaú, al Brasil; i Laia Altayó i Míriam Bou, que participaran en un camp de treball a la ciutat de Dar Slaam, a Tanzània.
L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes va incorporar una convocatòria anual d'aquests ajuts per facilitar recursos econòmics a persones joves que es volen implicar personalment en accions de cooperació amb països en vies de desenvolupament.
L'Ajuntament de Caldes intervé de diferents maneres en projectes internacionals de cooperació, la majoria de la mà de Caldes Solidària, l'ONG calderina que de manera més activa ens proposa vies de solució per a pobles que pateixen situacions d'exclusió econòmica dins el procés de globalització.
Aquests ajuts volien servir també per potenciar les inquietuds personals dels joves calderins respecte la cooperació internacional. Per això se'ls una aportació de 450€ que servirà per finançar despeses d'assegurances de viatges i desplaçaments per als projectes que volen tirar endavant.
L'alcalde va traslladar a les guanyadores que aquests ajuts "són una forma de manifestar el respecte, l'admiració i l'agraïment que el nostre municipi sent per les persones que es comprometen amb el seu entorn".