L’olla més gran de Catalunya presidirà un any més el Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui, que tindrà lloc el 16 i 17 de març amb una setantena de parades, activitats per a tota la família i foodtrucks i més de 6.000 racions de llegums cuites en aigua termal. El Mercat de l’Olla obre les jornades gastronòmiques “Se’ns en va l’olla” als restaurants calderins, que s’allarguen fins el 24 de març
L’olla més gran de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull el proper 16 de març quan arrenqui la dotzena edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui. Durant els dos dies del Mercat (16 i 17 de març), el centre històric del municipi s’omplirà de parades de productes artesanals i activitats per a tota la família. Tot plegat amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
Les llenties pardines i els cigrons acompanyats amb botifarra del perol i llardons seran els productes estrelles del Mercat
Amb capacitat per a 1.600 litres de brou, l’olla és la protagonista d’aquest mercat que preveu diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. Atesa la gran demanda de l’edició anterior, enguany està previst cuinar més llegums. En total s’hi couran 350 Kg de llegums: 100 Kg de llenties i 250 Kg de cigrons, que s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons, i un bon raig d’oli d’oliva.
Al voltant de la gran olla, durant tot el cap de setmana del 16 i 17 de març, el centre històric de Caldes de Montbui s’omplirà amb una setantena de parades de productes gastronòmics i productes artesans, així com també diverses foodtrucks. El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a tota la família. Les parades s’instal·laran a les places U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pel carrer de Samsó. Tota la informació del Mercat de l’Olla està disponible a visiteucaldes.cat.
La nova edició del Mercat de l’Olla ha estat presentada aquest dilluns per l'alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, juntament amb el cuiner responsable de la cocció dels llegums a l’Olla, Jordi Bufí, la representant de Llegums Cuits Parellada, Maribel Merino, i els representants del Camping Pasqualet, el director Sergi Quiñones, la cuinera Carme Reinaldos i el cambrer Alfonso Bartolomé. El del Pasqualet és un dels deu restaurants que participen de la iniciativa gastronòmica “Se’ns en va l’olla”.
“Se’ns en va l’olla”, la proposta gastronòmica dels restaurants calderins
Amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal, els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla”, que consisteix en la creació d'un plat estrella que s'inclourà en cada una de les cartes dels restaurants de Caldes entre el 16 i el 24 de març.
La desena de restaurants que participen de la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.
A les cartes dels restaurants participants s’hi podran trobar els següents plats:
Del 16 al 24 de març 2024
“Se'ns en va l’olla”: Plats estrella a la carta dels restaurants participants
Cafè del Centre Cooperativa
Capipota guisat amb botifarra de Ca l’Abel i cigrons menuts de Cal Parellada
Camping El Pasqualet
Cuixes de pollastre rostides amb cervesa La Calderina, elaborada amb aigua termal
El Pa Torrat
Pizza termal
El Remei
Peus de porc amb bolets fets a la cassola
Fika Brunch
Cassoleta de la fira: estofat de cigrons de Cal Parellada amb verdures de la temporada i xiitake
La Rectoria
Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya
La Taperia de Caldes
Bomba farcida de rostit de l’àvia
Na Madrona
Minestrone Genovese
Robert de Nola
Guisat de porc ibèric a l’antiga, amb prunes
Rosset
Escudella barrejada
Per a més Informació: www.visiteucaldes.cat