Torna el Mercat de l’Olla per fer bullir Caldes de Montbui

Dilluns, 3 de març de 2025

L’olla més gran de Catalunya tornarà a presidir una nova edició del Mercat de l’Olla, que enguany comptarà amb una vuitantena de parades

Durant l’esdeveniment es presentarà “L’olla Calderina”, la nova proposta amb la qual es vol lloar la singularitat de la cuina termal i tradicional

El Mercat de l’Olla, la fira més icònica de Caldes de Montbui, torna amb una edició plena de novetats i amb l’olla més gran de Catalunya presidint, un any més, la tretzena edició de l’esdeveniment.
 
La nova edició del Mercat de l’Olla ha estat presentada aquest dilluns per l'alcalde, Isidre Pineda, i la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, que han presentat l’esdeveniment i han explicat les novetats d’aquesta tretzena edició. En l’acte de presentació, també hi han participat el cuiner responsable de la cocció dels llegums a l’Olla, Jordi Bufí, el representant de Llegums Cuits Parellada, Christian Parellada, i el Director del RVHotels Broquetas Spa Termal, Josep M. Biarge.
 
Durant el Mercat, que se celebrarà els dies 15 i 16 de març, el centre històric del municipi s’omplirà amb una vuitantena de parades de productes artesanals, d’alimentació, antiguitats i brocanteria, cuina sobre rodes (foodtrucks) s’instal·laran a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont. A més, El programa es completa amb una àmplia programació d’activitats i tallers per a tota la família. Tot plegat, amb l’objectiu de fer valdre la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.
 
L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo, tornarà a ser la protagonista de l’esdeveniment. En aquesta, s'hi courà l’icònic caldo termal calderí, amb el qual es preparen les més de 6.000 racions, cuites a foc lent de llenya, que es repartiran el cap de setmana.
 
Podeu ampliar tota la informació del 13è Mercat de l’Olla a wwww.visiteucaldes.cat.
 
Un Mercat ple de novetats
 
Enguany, Catalunya ha rebut la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia, convertint-se en la primera regió europea en rebre aquest reconeixement, guardó que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu, on la revolució gastronòmica va molt més enllà de la restauració, potenciant la producció alimentària local a través de la descoberta de les singularitats dels territoris que conformen Catalunya. 
 
En aquest sentit, el Mercat de l’Olla s’ha adherit a la condecoració i presentarà una nova proposta culinària local, “L’Olla Calderina”, un cop consolidat el tradicional caldo termal i la carn d’olla com a productes icònics de la vila. A més, durant aquesta tretzena edició també es renovarà la imatge corporativa, estrenant un nou disseny de got i d’ampolla de caldo termal.
 
Els restaurants calderins se sumen amb la proposta “Se’ns en va l’olla”
 
Del 15 al 23 de març, onze restaurants de Caldes de Montbui participaran en el Mercat de l’Olla a través del “Se’ns en va l’olla”, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia tradicional i termal a Caldes de Montbui.
 
Durant tota la setmana, els locals incorporaran un nou plat estrella, creat de forma singular per cada establiment participant, i que inclouran en les seves cartes.
 
Aquestes són les propostes que podreu degustar:
  • Cafè del Centre Cooperativa: Mandonguilles casolanes de pollastre ecològic de can Palou amb xiitakes i ceps.
  • 911 restaurant: Ramen de muntanya amb miso, ou i galets de Caldes.
  • Càmping El Pasqualet: Fricandó de vedella amb moixernons.
  • RV Hotels Broquetas Spa Termal: Mar i muntanya.
  • El Pa Torrat: Pizza termal.
  • Robert de Nola: Estofat de cua de bou amb olives negres.
  • El Remei: Peus de porc amb bolets fets a la cassola.
  • Rosset: Suquet de peix.
  • Fika Brunch: Cassoleta de la fira (estofat de cigrons de Cal Parellada amb verdures de la temporada i xiitake i la carabassa del Pontet).
  • La Rectoria: Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya.
  • La Taperia: Bomba farcida de rostit casolà.
Aquesta acció s’emmarca en l’eix núm. 5 del Pla d’Actuació Municipal 2023/2027 de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Més informació a www.caldesdemontbui.cat/pam.
Darrera actualització: 7.03.2025 | 12:30