La Festa ciutadana Obrim La CEL dóna el tret de sortida oficial a la Comunitat Energètica Local. Dissabte, es van inscriure una cinquantena de ciutadans i es van atendre un centenar de consultes
La 1a Jornada d’Acció Climàtica de Caldes de Montbui supera les expectatives. La Festa ciutadana Obrim La Cel que es va dur a terme dissabte 5 de març va permetre inscriure oficialment una cinquantena de ciutadans entres les dues modalitats disponibles. Durant tot el matí, l’Oficina d’Acció Climàtica va atendre els dubtes i les consultes de més d’un centenar de ciutadans que van acudir a l’estand instal·lat a la plaça de Catalunya per informar-se i participar a la Comunitat Energètica Local.
En concret, entre les 10 i les 14 h es va gestionar la inscripció d’una trentena de persones a la Modalitat A (la que permet accedir a l’electricitat generada per les instal·lacions fotovoltaiques municipals) i més d’una desena d’inscripcions a la Modalitat B (la destinada als ciutadans que disposen d’instal·lacions fotovoltaiques pròpies al seu domicili). A més, una desena de ciutadans també van dur a terme els tràmits per sol·licitar formalment les subvencions de l’Ajuntament de Caldes de Montbui per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. En total, una cinquantena de ciutadans que oficialment ja formen part de La CEL.
L’acte central de la jornada va estar apadrinat pel meteoròleg Tomàs Molina.
També va comptar amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.
A més, també va comptar amb la participació de l’alcalde, Isidre Pineda.
I, el regidor d’Acció Climàtica, Jordi Martín.
Els representants de les empreses Elecsum, Km0 i l’Estudi Ramon Folch van explicar el funcionament d'aquests tipus de comunitats. Durant tota la jornada, també van participar amb estands i exposició les empreses Electrostocks, Electra Caldense, la botiga de bicicletes E-Velo i l’empresa de motos elèctriques Enerverc. Ara, l’exposició sobre La CEL es podrà visitar al vestíbul de l’Ajuntament.
La Cel és una comunitat singular i de caràcter públic que té per objectiu impulsar l’ús de l’energia fotovoltaica a través de dos models: fomentant les instal·lacions de plaques privades i cedint a la ciutadania energia de les plaques públiques desplegades en equipaments municipals. Els principals beneficis que persegueix són promoure al municipi de Caldes de Montbui en l’acció per la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, així com oferir eines a la ciutadania per a l’accés a l’energia sostenible i contra la pobresa energètica.