Dimarts es va celebrar al Baneari Broquetas de Caldes de Montbui una jornada PIMESTIC promoguda conjuntament per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Caldes de Montbui. Aquesta jornada s'emmarca dins el pla PIMESTIC que pretén exposar els avantatges de la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació per a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes.
La cita va començar amb la benvinguda institucional per part del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch. Bosch va agrair la col•laboració del consistori calderí i va explicar que la jornada de Caldes "és una de les primeres que fem en què l'ajuntament ha estat proactiu demanant a la Generalitat la coorganització de la jornada". El secretari va afegir que "les empreses de Caldes de Montbui estan adoptant amb eficiència i empenta les noves tecnologies, però cal seguir amb fermesa en aquesta línia, perquè la competitivitat del municipi i, per extensió, de tota la comarca del Vallès Oriental, dependrà en bona mesura de l'optimització d'aquests recursos tecnològics".
Tot seguit, l'alcalde Jordi Solé va explicar que aquesta iniciativa pretén "incentivar la capacitat d'adaptació de les empreses i explicar casos concrets d'empreses calderines que fan ús de les noves tecnologies". Solé va destacar també la necessitat d'incentivar la col•laboració entre els emprenedors de la vila i que "les empreses siguin flexibles i siguin capaces d'adaptar-se als canvis".
La inauguració va comptar també amb la participació del president de l'Associació d'Empresaris de Caldes (ADEC), Carles Campistron; i la regidora d'Indústria, Comerç i Consum, Helena Poch, que fa afirmar que "cal fer polítiques que promoguin la millora de la competitivitat de les empreses tant a nivell productiu, tecnològic, comunicatiu, fent que el teixit empresarial aporti realment valor afegit al territori".
Una quarantena de gerents i directius de petites i mitjanes empreses locals i de municipis dels voltants van participar en aquesta jornada que els va aportar de la mà de Sergi Domènec (expert en tecnologies de la informació aplicades als entorns de gestió) solucions empresarials que ofereixen les noves tecnologies, il•lustrades amb 2 exemples calderins reals d'èxit, els de les empreses Agricaldes i Laboratoris Karizoo.
Per últim, després del dinar, es va celebrar un "cafè digital", una dinàmica de grup on els participants van tenir l'oportunitat d'intercanviar experiències, exposar dubtes i plantejar solucions a qüestions concretes.
Pla Catalunya ConnectaLa trobada va servir també per a que el secretari de telecomunicacions presentés el nou pla Catalunya Connecta, impulsat pel departament de Governació i Administracions Públiques a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
El Pla té com a objectiu apropar les noves tecnologies a aquells punts del territori que actualment presenten deficiències, i assegurarà l'accés de tots els nuclis de població de més de 50 habitants als serveis de banda ampla, telefonia mòbil i televisió digital terrestre. Al mateix temps, també permetrà donar cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a la totalitat dels polígons industrials del país. El Pla, que té una dotació global de 110 milions d'euros i un horitzó d'actuacions fins al 2010, comportarà la realització de prop de 2.000 actuacions, com ara: estudis radioelèctrics, construcció i compartició d'infraestructures i instal•lació d'equips, a partir dels quals es realitzarà l'extensió dels serveis de comunicacions electròniques. En el seu marc d'actuació també es pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric en zones com el Pirineu, les Terres de l'Ebre o la Catalunya Central.