Visita dels alumnes d’Intermedi 3 de català a l’exposició “Història de la Torre Marimon” al Museu Thermalia

Dimecres, 23 de maig de 2018 a les 15:05

Els alumnes del curs Intermedi 3 de català van visitar l’exposició temporal sobre la història de la Torre Marimon al Museu Thermalia

Els alumnes d’Intermedi 3, impartit per l’Oficina de Català del Consorci de Normalització Lingüística, van visitar l’exposició temporal “Història de la Torre Marimon”, oberta al públic fins el 3 de juny. L’exposició és un treball de divulgació de la rigorosa investigació sobre el passat de la Torre Marimon feta per Marc Soler Gutiérrez, jove historiador calderí que va guanyar la beca de recerca convocada per l’Ajuntament de Caldes de Montbui l’any 2016, i actualment comissari de l’exposició.

Marc Soler va basar la seva investigació sobre la finca en publicacions de diferents èpoques i en el testimoni oral d’una vintena de persones vinculades en algun moment de les seves vides a la Torre Marimon. Els alumnes, doncs, van poder llegir i escoltar la història, les vivències i les anècdotes de persones que treballaren i convisqueren a la Torre Marimon.

En acabat, els alumnes van assistir a una de les microvisites que ofereix el museu. En aquesta ocasió van gaudir d’una visita guiada al Balneari de Can Rius, inaugurat el segle XVI i considerat un dels centres termals més prestigiosos de l’Europa del segle XIX. Avui, el balneari és un espai tancat i només estan oberts al públic la Sala Noble, que era l’antic menjador, i el parc, que eren els antics jardins.

La visita va permetre als alumnes conèixer la història del balneari, i en general el termalisme a Caldes. L’alumnat va valorar molt positivament aquest tipus d’activitats fòra de l’aula ja que els permet conèixer altres aspectes de la cultura i la història a Catalunya.


 


 

Darrera actualització: 24.05.2018 | 09:19