Del 10 de juny al 10 de juliol, Jornades Gastronòmiques de les Cireres de Caldes de Montbui, amb concert als restaurants i degustacions inspirades en la fruita de temporada.
La cirera primerenca, producte típic de l’horta calderina, torna a ser l’eix de l’oferta gastronòmica i cultural de la vila termal durant el mes de juny. Restaurants, fleques, pastisseries, gelateries i vinoteques s’afegeixen a la celebració amb degustacions de plats, dolços i licors inspirats en la cirera. Gaudiu també dels sopars amenitzats amb concerts a càrrec de grups musicals.
Per seguir de prop tota l’oferta al voltant de la cirera calderina que Caldes de Montbui ha preparat enguany, consulteu el programa a www.visiteucaldes.cat. A més, si voleu, teniu l'ocasió de descobrir la vila termal i romana, el fons Picasso del Museu Thermalia o els entorns naturals del Vallès central.
LES CIRERES ALS ESTABLIMENTSPer celebrar les Jornades Gastronòmiques de les Cireres, Caldes compta amb una selecció de restaurants, fleques i pastisseries que reinventen cada any l’art de cuinar amb cireres i afegeixen propostes originals a les seves cartes i als seus mostradors. A més, la vinoteca la Vallesana s’hi suma afegint el licor de cirera.
Enguany hi participen:Restaurants: Balneari Broquetas, Balneari Termes Victòria, Burg & Gintonic, càmping El Pasqualet, El Cafè del Centre Cooperativa, El Remei, La Rectoria, Mediterrània, Na Madrona, Robert de Nola i Rosset.Forns i pastisseries: Forn l’Espiga d’Or (2 establiments), Pastisseries Muntada i Sant Antoni.
Gelateries: Caffè Iseo Gelateria
Vinoteques: La Vallesana
A més, del 10 de juny al 10 de juliol, els diferents restaurants ofereixen sopars concert amenitzats amb grups de música de la zona. Es tocaran estils de música per a tots els gustos: música irlandesa i americana, pop britànic, jazz, pop-folk acústic, pop-rock, música eclèctica, clàssica i cançons d'ara i sempre. Consulteu les propostes de plats cuinats amb cirera i les propostes musicals al web www.visiteucaldes.cat.
FETS I LLEGENDESHi ha algunes raons que fan de la cirera calderina una fruita molt especial en el conjunt dels productes d’horta de Catalunya: el sabor que aconsegueixen perquè són primerenques, com a tota la zona del Vallès, i el microclima i el tipus de terra calderí.
Algunes curiositats que mostren el relleu que ha tingut la cirera calderina en alguns moments de la història són el fet que la reina regenta M. Cristina se’n fes portar cada any de la vila catalana a Madrid, o que l’any 1937, en l’època de la República, s’emetés paper moneda que tenia a l’anvers un detall de les cireres de Caldes.
Caldes va ser una gran productora de cireres, activitat que va anar minvant amb el pas del temps i a causa de la imposició de les grans cadenes productores de fruita. Malgrat això, aquestes jornades són una reivindicació i una aposta anual perquè els horticultors calderins mantinguin aquesta joia de les hortes.
La terra de sauló i el microclima calderí són els principals responsables de la qualitat d’aquesta fruita. A la vila se’n produeixen diferents tipus, però les més reconegudes són:
SI VISITEU CALDES ATRETS PER LES CIRERES, TAMBÉ PODEU:
Fer visites guiades al circuit de l’aigua termal: font del Lleó 74ºC, Termes romanes i safareigs públics.
Visitar el Museu Thermalia. Exposicions permanents: “L’efervescència balneària” i “Manolo Hugué i Picasso”.
Fer escapades als balnearis de Caldes de Montbui i al càmping. Informació: www.grupbroquetas.com, www.termesvictoria.com i www.elpasqualet.com.
Fer itineraris guiats amb bicicleta i a peu. Informació: www.terradiversions.com
Per a més informació:Oficina de Turisme de Caldes de MontbuiTel. 93 865 41 40a/e: thermalia@caldesdemontbui.catwww.visiteucaldes.cat