Nova caminada de la gent gran activa per Begues

Dijous, 20 de febrer de 2020 a les 00:00

52 calderins i calderines participen a la caminada a Begues, la tercera de les cinc passejades previstes per la gent gran activa del curs 2019/20

Ahir 19 de febrer va tenir lloc una nova caminada del Cicle de passejades de la gent gran que impulsa la Diputació de Barcelona. El lloc escollit va ser Begues, un municipi de la comarca del Baix Llobregat de Barcelona situat al massís del Garraf.

A la caminada van assistir 52 calderins i calderines que van poder gaudir d’un magnífic dia a Begues. En aquesta passejada es van realitzar 8 quilòmetres i un nivell acumulat d’uns 100 metres.

En una de les imatges es pot observar la visita que es va fer al Pi Gros, símbol del poble de Begues, d’uns 400 anys d’edat en morir, i que havia estat el pi pinyer de capçada més ample de Catalunya, abans de caure per un temporal de vent i pluja.

Normalment entre 50 i 60 calderins de 55 a 70 anys participen en aquesta proposta per un embelliment actiu i saludable que consisteix en fer caminades per pobles d’arreu de Catalunya.

En aquesta ocasió, la vila termal comparteix grup amb Centelles (passejada 11 de novembre de 2019), Begues (passejada ahir dia 19 de febrer) i Vallromanes (passejada del 18 de març). I Caldes va ser amfitriona dels caminaires de les tres poblacions en la passejada del 5 de febrer.

La cloenda del programa, en el qual hi participen 81 municipis de la província de Barcelona, l’acollirà Santa Coloma de Gramanet entre 12 i el 14 de maig de l’any 2020.

Envelliment actiu

El Cicle de passejades adreçades a la gent gran forma part del Programa esportiu local d'activitats d'esport, salut i qualitat de vida, que Esports de la Diputació impulsa des de l'any 2001. Els seus objectius són fomentar l'afició entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, motivar l'aprenentatge i l'intercanvi de coneixements en relació al món natural i incrementar les relacions interpersonals i de grup en un ambient natural i adaptat a les seves necessitats.

Caldes de Montbui forma part d'aquest intercanvi des de l'any 2003. En els darrers cursos, la participació dels caminaires de la vila termal ha estat molt regular i sempre s'ha comptat amb un grup força homogeni de 55 persones de mitjana.

Aquest programa de la Diputació de Barcelona es basa en diverses passejades que han d’estar totalment adaptades a les possibilitats i les necessitats del col·lectiu de gent gran; per tant, són suaus i assequibles. Majoritàriament han de discórrer per pistes forestals o camins de muntanya, reduint el màxim possible els trams urbans. Generalment, s’inicien sobre les 10 del matí i finalitzen cap a les 4 de la tarda. Es camina un total aproximat de 3 o 4 hores, i durant el recorregut es van realitzant diverses parades. Les distàncies a recórrer no poden ser superiors als 8 quilòmetres, però tampoc inferiors als 6 quilòmetres.

Darrera actualització: 21.02.2020 | 12:08